Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. "cookies"), kuriuos galite bet kada atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau

Sutinku
VIRŠTINKINĖ LED PANELĖ - 18W JUODA Išskleisti

VIRŠTINKINĖ LED PANELĖ - 18W JUODA

013976

Nauja

Galia: 18W - 1440lm

Šviesos spalva - dienos šviesa  (balta - 4000K)

Elektros pajungimas - 230V

Švietimo kampas - 120 °

Panelės dydis - Ø175x35mm

Garantija - 2 metai.

Smulkiau

Yra sandėlyje. Pristatymo laikas 1-3 d.d.

9,90 €

Rating:
(0)

Kaip apskaičiuoti LED panelių kiekį???

 

Paskutiniu metu pats moderniausias apšvietimo šaltinis – LED panelės, kurios užduoda nemažai klausimų, ypač apie tai, kiek LED panelių įmontuoti ir kokio galingumo. Šiame straipsnyje pabandysime Jums padėti, paaiškindami kaip rinktis LED paneles.

Verta žinoti, kad šviesos ryškumas matuojamas liumenais, ant produkto pakuotės (LED lemputės, LED panelės ar kitų) arba produkto aprašyme ieškokite informacijos su trumpiniu lm, kas reiškia liumenai. Taip pat reikės išsimatuoti patalpos plotą (ilgis x plotis). Toliau seksiantys patarimai pritaikyti standartiniam lubų aukščiui 260 – 280 cm. Jei Jūsų patalpos lubų aukštis gerokai skiriasi (+-50 cm), tai jums šie paskaičiavimai gali netikti.

Ne visos patalpos reikalauja vienodo apšvietimo. Tokioms patalpos kaip vonios kambarys, ar virtuvė šviesos reikės daugiau, miegamasis ar svetainė, šviesos reikalauja mažiau. Patalpoms, kuriose reikia daug šviesos, skaičiuokite 500 liumenų vienam kvadratiniam metrui. Taigi jei virtuvė 6 kvadratų – jums reikės 6 x 500 = 3000 lm. Švietimo taškus patartina išdėlioti kaip įmanoma tolygiau. Geriau rinktis 4 LED paneles su 750 liumenų, nei vieną su 3000 liumenų. Jei įmontuosite 4 paneles, šviesa pasiskirstys po visą patalpą. Jei pasirinksite visgi vieną LED panelę su 3000 liumenų, vieta, virš kurios jis bus sumontuotas, bus labiau apšviesta, o šonuose šviesos gali pritrūkti.

Lygiai tuo pačiu principu skaičiuojame ir apšvietimą svetainėje ar miegamajame, tik čia reikia rinktis ne 500, o 250 liumenų vienam kvadratiniam metrui. Miegamajam užtenka ir 180-200 lm/m2. Pvz. jei jūsų svetainė 20 m2, optimalų apšvietimą turėsite sumontavę 5000 liumenų. Ir vėl čia geriau rinktis daugiau švietimo taškų nei mažiau, todėl geriau sumontuoti 6 LED paneles po 860 liumenų nei 2 po 2500.

Šviesos taškus patalpoje paskirstykite tolygiai. Teks šiek tiek paskaičiuoti, bet dėl rezultato stengtis verta.

Jie iškilio kokių klausimų - skambinkite ar rašykite emailą.